Ο αγαπημένος προορισμός για
ήρεμες αποδράσεις ή συναρπαστικές εξορμήσεις

Αξιοθέατα

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η Πάργα αποτελεί αγαπημένο προορισμό για ήρεμες αποδράσεις ή συναρπαστικές εξορμήσεις, ρομαντικές, οικογενειακές ή εναλλακτικές διακοπές με πληθώρα από δραστηριότητες και αξιοθέατα.Μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής είναι:

 

 

Το Κάστρο της Πάργας

Βρίσκεται πάνω σ’ έναν λόφο ακρωτήριο, στην είσοδο του λιμανιού της πόλης και είναι προσβάσιμο από τα στενά δρομάκια και σκαλοπατάκια που ξεκινούν από το λιμάνι.

 

Νησάκι της Παναγίας

Το καταπράσινο αυτό νησάκι βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο λιμάνι της Πάργας, σε μία πολύ μικρή απόσταση, την οποία μπορείτε να διανύσετε ακόμη και κολυμπώντας. Το Νησάκι της Παναγίας οφείλει το όνομά του στην εκκλησία της Παναγίας με το χαρακτηριστικό της καμπαναριό, που βρίσκεται εκεί. Στο ψηλότερο σημείο του νησιού υπάρχει ένα πανέμορφο Γαλλικό κάστρο, που χτίστηκε από τους Γάλλους κατακτητές το 1808 κατά την παραμονή τους (1797- 1814).

 

Κάστρο του Αλή Πασά

Το Κάστρο του Αλή Πασά βρίσκεται σε ένα ύψωμα ανάμεσα από τα χωριά Ανθούσα και Αγιά, 5 χιλιόμετρα βόρεια της Πάργας. Πρόκειται για ένα ογκώδες και επιβλητικό κτίριο, που χτίστηκε το 1814 υπό την εποπτεία του Ιταλού μηχανικού Monteleone. Η τοποθεσία προσφέρει μία εκπληκτική θέα στα νησιά του Ιονίου και συνιστάται να το επισκεφθεί κανείς με το τρενάκι που ξεκινάει από την παραλία της Πάργας καθώς δίνει τη δυνατότητα μιας πραγματικά απολαυστικής διαδρομής. Τις νύχτες το κάστρο φωτίζεται, προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

 

Μονή της Αγίας Βλαχέρνας

Πρόκειται για ένα Βυζαντινό μοναστήρι του 12ου αιώνα, που βρίσκεται σε μία πανέμορφη τοποθεσία, πάνω σ’ έναν λόφο, στην περιοχή του Βάλτου της Πάργας.

 

Ζάλογγο

Ένα επιβλητικό μνημείο μήκους 18 μέτρων και ύψους 13 μέτρων απεικονίζει 6 αφαιρετικές μορφές Σουλιωτισσών πιασμένες χέρι-χέρι, ένα σύμβολο αγάπης για την ελευθερία. Το μνημείο κατασκευάστηκε το 1961.

 

Παξοί – Αντίπαξοι

Από την Πάργα υπάρχει δυνατότητα μετάβασης στους Παξούς και στους Αντίπαξους, με κάποιο από τα καραβάκια που πραγματοποιούν καθημερινά ημερήσιες εκδρομές. Πρόκειται για ένα νησιωτικό σύμπλεγμα, που, σύμφωνα με το μύθο, σχηματίστηκε όταν ο Ποσειδώνας πέταξε την τρίαινά του με δύναμη στην Κέρκυρα, προκειμένου να αποκολλήσει ένα κομμάτι της για να γίνει το ερωτικό του καταφύγιο με τη Αμφιτρίτη.

 

Το ξενοδοχείο Adams βρίσκεται κοντά σε κάποια θαυμάσια αξιοθέατα που αξίζει κανείς να επισκεφθεί:

 

Αξιοσημείωτα αξιοθέατα κοντά στο ξενοδοχείο Adams:

 • Το κάστρο της Ανθούσας-Αγιάς
 • Οι πηγές του Αχέροντα
 • Ο υδροβιότοπος του Αμβρακικού κόλπου
 • Ζάλογγος και τα ερείπια της αρχαίας Κασσιόπης
 • Το μουσείο της Ελληνικής Ιστορίας Π. Βρέλλη (Ιωάννινα)
 • Το σπήλαιο Περάματος (Ιωάννινα)
 • Τα Ζαγοροχώρια (Ιωάννινα)
 • Το κάστρο των Ιωαννίνων

 

Σημαντικά αξιοθέατα στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας:

 • Το ιστορικό, ενετικό κάστρο της πόλης
 • Το εκκλησιαστικό μουσείο, στο κέντρο της πόλης
 • Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της πόλης
 • Το μοναστήρι της Αγίας Βλαχέρνας